Secret Santa 2022: cum sa organizezi evenimentul perfect

Secret Santa 2022: cum sa organizezi evenimentul perfect

E din nou acea perioada in care esti in cautare de cadouri cat mai speciale pentru prieteni, familie si colegii de la birou? Nicio problema, putem sa rezolvam si aceasta situatie!

Probabil ca si tu cunosti foarte bine problema: sunteti prea multi, dar totusi ai vrea ca fiecare dintre voi sa primeasca cel putin un cadou. Nu te poti ocupa doar tu de acest lucru, pentru ca ar fi mult prea costisitor, dar si mult prea complicat. Ce noroc ca exista conceptul salvator de Secret Santa!

Suntem aici sa raspundem la toate intrebarile tale legate de Secret Santa: ce inseamna, cum se organizeaza, dar si care sunt trend-urile pentru cadouri in anul 2022.

 

Pentru inceput, ce este ideea de Secret Santa?

Asa cum este in cazul celor mai multe sarbatori si evenimente din ultimii ani, conceptul de “Secret Santa” are radacini in emisfera vestica, mai exact in Statele Unite ale Americii. Aici a fost folosita pentru prima data aceasta sintagma, iar apoi diversele parti ale Globului au adaptat-o in functie de cultura lor. Cu toate acestea, ideea de baza este aceeasi si este cat se poate de simpla: toate persoanele implicate daruiesc un cadou, dar si primesc unul.

Cum organizezi Secret Santa intr-un mod cat mai eficient?

In primul rand, trebuie sa stiti inca de la inceput cine participa si care este numarul exact de persoane. Unul dintre voi va tebui sa se ocupe de detaliile organizatorice, asa ca ar fi bine sa delegati pe cineva de incredere, pentru ca numele extrase trebuie sa ramana secrete. De ce? Pentru ca nimeni nu trebuie sa stie cine este  “Mosul” lui, iar singurul lucru pe care il poti sti este  cui urmeaza sa ii oferi cadoul.

Puteti organiza o extragere in format fizic, cu ajutorul unor biletele pe care sunt scrise numele voastre. Pentru ca aceasta varianta poate fi destul de tricky (exista riscul de a extrage propriu tau nume si nu poti impune niciun fel de restrictii), s-au inventat o multime de solutii alternative, de exemplu soft-uri online de alocare aleatorie a numelor. Poti cauta unul dintre ele, este mult mai interactiv si mai usor de pus in practica, mai ales ca ai optiunea de a completa direct in wish list ceea ce iti doresti sa primesti, dar poti si sa soliciti acest lucru persoanei careia ii oferi cadoul, daca nu ai idei.

Ce cadouri sunt potrivite pentru un astfel de eveniment?

Aici, posibilitatile sunt multiple: poate fi vorba despre membrii familiei tale sau prieteni foarte apropiati, unde cadourile pot fi cat mai personale si pot chiar sa aiba o tenta funny – puteti organiza un concurs de ghicit persoana care a daruit fiecare cadou in parte pentru a face lucrurile cat mai distractive.

Daca vorbim de colegii de la birou, depinde foarte mult de nivelul vostru de apropiere, dar si de bugetul stabilit – pot fi cadouri mai scumpe sau mai ieftine, dar ar fi bine sa decideti inca de la inceput aceste detalii, pentru ca nimeni sa nu fie dezamagit – nimeni nu isi doreste sa ofere un cadou pentru care a depus eforturi considerabile, dar la randul lui sa primeasca o cana.

 

O idee de cadou potrivita pentru orice ocazie si context este Sky Map - un tablou superb care surprinde momentul tau special, oricare ar fi acela. Poti darui o amintire semnificativa pentru tine si o persoana draga, sau ii poti oferi in dar acel moment pe care nu il va uita niciodata, aratandu-i ca pentru tine conteaza datele importante din viata sa. 

Comanda-l acum pe al tau!